Інтернет-версія газети Берег Надій

Форма входу

Категорії розділу

Новини міста
Регіональні новини
В Україні
Політика
Актуально
Проблема
Погляд
Спорт
Здоров’я
Зворотній зв’язок
Кримінал
Фотофакт

Пошук

Статистика

Каталог статей

Головна » Статті » Новини міста

Де смачніші котлети в тісті?

Колектив Пельменної.

Перш ніж відправитися у пошуках смачної котлети в тісті, вирішили дізнатися про історію походження цього багатьма обожнюваного хлібобулочного виробу. Виявляється, ідея загорнути котлетку в тісто виникла за радянщини, коли в «общепітах» нічого не викидалося. Оскільки тоді готові блюда не заморожували, вигадали як надати котлетці другого життя – заховати у дріжджове або листкове тісто і запекти. Іноді смажили у фритюрі. Очевидці ностальгічно розповідають про котлети в тісті, які продавали в їдальнях громадського харчування за копійки. Секрет тієї надсмачної випічки – загорнута в здобну булочку «хлібна» котлета, м’яса в якій, здається, менше, ніж самого борошняного виробу.

Працівниці Buffet.

Кажуть, що котлети в тісті з Пельменної і досі нагадують ті, що були колись. До речі, коштують вони тут по 10 гривень, однак, це не єдиний мучний виріб, яким можна підкріпитися. Є також розтягаї з м’ясом та грибами, які також коштують червонець, вдвічі дорожчі піци, бургери та булочки по-селянськи з шинкою й голландським сиром, солодка випічка – від 6-ти до 9-ти гривень та багато іншого. 
Також в Пельменній можна пообідати гарячими стравами – борщем, супом, овочевим салатом, котлетою, пельменями, варениками з картоплею і печінкою. На замовлення кухарі печуть весільну здобу – дивні та шишки, щоб молоді довго та щасливо жили у злагоді. 
Чаклують на кухні їдальні у центрі міста кухарі Орися Козновецька та Анфіса Глушко, перші страви – то справа рук Світлани Реви та Оксани Пустової, а сотні пельменів й вареників за день ліпить Марія Куделя. За чистотою в закладі пильно слідкує Валентина Кордюкова. А свято береже традиції закладу завідуюча Світлана Самофалкіна, яка працює тут вже майже півсторіччя з 71-го року, щойно завершила навчання. 
Також вже п’ять років радують своїми стравами у їдальні Buffet, що на мікрорайоні. Котлети в тісті, розтягаї з м’ясною та грибною начинками по 10 гривень, а ось сосиски в тісті – по 12. Вартість бургерів та булок по-селянськи 20 гривень,  а піци на дві гривні дешевші. Здобні булки, пироги, рогалики коштують від 6-ти до 9-ти гривень. В меню також знайдете другі страви, пельмені та вареники.
Фішка цього закладу у випіканні тортів. І не лише для роздрібної торгівлі, а і на замовлення, що дуже зручно, коли на носі банкет. Ціни за кілограм класичних кондитерських виробів коливаються від 75-ти до 110-ти гривень. Найдешевший «Наполеон», по 90 гривень «Медовик» та «Чизкейк», «Празький» – 95, а найдорожчий – «Бісквіт фруктовий».
Завітавши у кафе-їдальню, першим, кого скоріше за все зустрінете, буде касир Сергій Казновецький, який люб’язно обслугує. Часто на касі працює і сама власниця Buffet Тетяна Гончар. Завідує чистотою та порядком, старанно прибираючи заклад, Марина Колесник. Головна по випічці Аліна Коваль, а по пельменях-варениках – Інна Едештейн.
Ще котлети в тісті по 10 гривень продаються в магазині «М’ясна крамниця», де хазяйнує Римма Миргородська. Там же можна купити піци по 18 гривень, пиріжки по 7 та чебуреки по 14, але відправлятися за ними слід раненько, бо дуже швидко розкуповують. Їхня особливість в тому, що вони нагадують домашню випічку.  
Загалом же, крамниця виручає тих, у кого немає часу на приготування їжі. В магазині широкий вибір гарячих страв: і овочевих, і м’ясних, і рибних, салатів, домашніх ковбас та багато іншого. А ще тут знайдеш унікальні напівфабрикати – пельмені та вареники, які власноруч ліпить власниця крамниці. 
Фантазії Римми Геннадіївни в приготуванні смачненького немає меж, тож час від часу у неї з’являються нові страви, які стають улюбленими для багатьох. Є тут і сезонні блюда, і всілякі там пончики, сирники, млинці, і навіть корейська морква, консервація, різносоли, соуси, приготовані за власним рецептом.
Ця публікація в жодному разі не замовного рекламного характеру, бо цим закладам вона й не потрібна. В усіх них є свої віддані клієнти, які полюбляють харчуватися лише там. Про це свідчать численні черги та схвальні відгуки. Колектив редакції дегустував котлети та інші страви з трьох об’єктів громадського харчування, всі вони, звичайно, різняться й смакують кожна по-своєму, але однаково апетитні та поживні. 

Орися ЛАДАТКО.
 

Категорія: Новини міста | Додав: admin (29.01.2020)
Переглядів: 254 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Статті

[07.07.2021]
Футбол, ковзанка, автоголФутбол, ковзанка, автогол

[07.07.2021]
Петро і Павло – учні ХристовіПетро і Павло – учні Христові

[16.06.2021]
Літній відпочинок  маленьких славгородцівЛітній відпочинок  маленьких славгородців

[16.06.2021]
Тиждень в історіїТиждень в історії

[16.06.2021]
Зростають ціни, зарплати і… тарифиЗростають ціни, зарплати і… тарифи

[16.06.2021]
Коронавірус на СинельниківщиніКоронавірус на Синельниківщині

[16.06.2021]
Людина – як дивоЛюдина – як диво

[16.06.2021]
СпортСпорт

[09.06.2021]
Скільки коштуватимуть міські тротуариСкільки коштуватимуть міські тротуари

[09.06.2021]
Тиждень в історіїТиждень в історії

[09.06.2021]
Туалети в парку будуть, коли він стане власністю містаТуалети в парку будуть, коли він стане власністю міста

[09.06.2021]
Коронавірус на СинельниківщиніКоронавірус на Синельниківщині

[09.06.2021]
Новини з громад

[09.06.2021]
Один з тридцятиОдин з тридцяти

[09.06.2021]
Заячий след в историиЗаячий след в истории

[09.06.2021]
СпортСпорт

[09.06.2021]
Розкрадання автодору: розслідування триваєРозкрадання автодору: розслідування триває

[02.06.2021]
Велике будівництво: чи є в ньому місце для малих сіл?Велике будівництво: чи є в ньому місце для малих сіл?

[02.06.2021]
Течу в колодязі ліквідує «Дніпро-Західний Донбас»Течу в колодязі ліквідує «Дніпро-Західний Донбас»

[02.06.2021]
Урочисті лінійкиУрочисті лінійки

[02.06.2021]
Утримання дітей в садках стає дорожчимУтримання дітей в садках стає дорожчим

[02.06.2021]
Минулий тиждень в історіїМинулий тиждень в історії

[02.06.2021]
Коронавірус на СинельниківщиніКоронавірус на Синельниківщині

[02.06.2021]
Заячий след в историиЗаячий след в истории

[02.06.2021]
Старість вдома не застане

[02.06.2021]
Напишу віршовану картинуНапишу віршовану картину

[02.06.2021]
Цікава несподіванка під кінець рокуЦікава несподіванка під кінець року

[02.06.2021]
СпортСпорт

[26.05.2021]
ПОЛКОВОЙ СТАРШИНА РУДЬПОЛКОВОЙ СТАРШИНА РУДЬ

[26.05.2021]
ПОЛКОВОЙ СТАРШИНА РУДЬПОЛКОВОЙ СТАРШИНА РУДЬ

[26.05.2021]
Життя наче на сповідіЖиття наче на сповіді

[26.05.2021]
Призначено заступника голови райдержадмiнiстрацiїПризначено заступника голови райдержадмiнiстрацiї

[26.05.2021]
Купальний сезон на старті: на Синельниківщині пляжів немаєКупальний сезон на старті: на Синельниківщині пляжів немає

[26.05.2021]
Нові правила призначення субсидії  з травня 2021 року: кому треба подавати заяву

[26.05.2021]
Увага: виліт  яблуневої плодожерки!Увага: виліт  яблуневої плодожерки!

[26.05.2021]
ЖЕКи підвищують вартість своїх послугЖЕКи підвищують вартість своїх послуг

[26.05.2021]
Занапащена доля Синельниківського райавтодоруЗанапащена доля Синельниківського райавтодору

[26.05.2021]
У півфіналі Кубку Перемоги

[26.05.2021]
Вогнеборці ліквідували пожежу  у житловому будинкуВогнеборці ліквідували пожежу  у житловому будинку

[26.05.2021]
У розмаїтті барв та творчостіУ розмаїтті барв та творчості

[26.05.2021]
У протистоянні коронавірусуУ протистоянні коронавірусу

[19.05.2021]
Пенсії працюючим пенсіонерам перерахують у червні

[19.05.2021]
СпортСпорт

[19.05.2021]
Як все булоЯк все було

[19.05.2021]
Нове  – завжди цікавоНове  – завжди цікаво

[19.05.2021]
Коронавірус на СинельниківщиніКоронавірус на Синельниківщині

[12.05.2021]
На честь героївНа честь героїв

[12.05.2021]
Кубок пам’яті Віктора МаксимоваКубок пам’яті Віктора Максимова

[12.05.2021]
З повагою й вдячністюЗ повагою й вдячністю

[12.05.2021]
То був могутній талантТо був могутній талант