Сьогодні уже нікого не здивуєш тим, що селянські фермерські господарства все частіше займаються не лише традиційним рослинництвом чи тваринництвом, а і переходять до поглибленої переробки вирощеної своїми руками продукції. Не стали відставати від сучасних тенденцій і замирівці, наважившись на досить оригінальний крок – смажити насіння соняшника. Не можна сказати, що ця справа була для них зовсім невідома, адже до цього співпрацювали з однією відомою товарною маркою, постачаючи їй соняшник кондитерських сортів. - Та якось на сімейній раді мене запитали, а чому ми не можемо відкрити власне виробництво? - поділився історією створення „Смажиків” Микола Іванович – Адже це додаткові робочі місця для односельчан та всесезонна зайнятість. Ось так і з’явилось на ринку це насіння у привабливій коричневій упаковці, яке швидко стало найпопулярнішим серед любителів полускати. До речі, роль упаковки не лише у її привабливості. Вона виконує набагато важливішу функцію – довгий час зберігає насіння хрустким, запашним, смачним, немов тільки-но зі сковорідки. Тому вибрали сучасний екологічно безпечний матеріал, хоч і не дешевий. До речі, саме якість і безпека стали головним для засновників товарної марки „Смажики”. Ми спеціально напросились до виробничого цеху, щоб переконатись, чи не додають до насіння якихось консервантів чи іншої хімії. Майже півгодини працівники цеху Олександр Бабак та Олександр Шерстюк проводили нам екскурсію, знайомлячи з усіма технологічними процесами, але нічого підозрілого ми так і не виявили. - І не могли, - підсумував Микола Зузик. - Я сам, мої діти та онуки споживають смажене насіння, тому піддавати ризику здоров’я ніхто навіть не подумає. Більше того – ми практично відмовились від хімії на полях, десикацію не проводимо, сушимо насіння природнім шляхом. То ж не дивно, що сьогодні географія розповсюдження „Смажиків” сягає вже Черкаської області. Щоб задовольнити попит усіх замовників, нещодавно вдвічі збільшили продуктивність жаровні, а виробництво триває цілодобово. Але це не стільки для кількості, скільки для якості продукції. Адже господарство ставить умови торговельникам, щоб їхнє насіння реалізовувалось не довше, ніж за тиждень. Тому сміливо можна говорити, що „Смажики” стають ще однією візитною карткою не лише Славгородської селищної ради, а і Синельниківського району.
За довідками з приводу придбання звертатись за телефоном 4-74-14.
|