Нагадаємо читачам, що в номері від 19 вересня була надрукована замітка «Годувати – будуть, а лікувати?», в якій йшлося про перспективи подальшого харчування хворих у лікарні. Матеріал викликав значний резонанс на сторінці «БН» у мережі «Фейсбук», про що ми писали у традиційному «фейсбучному» огляді минулого номера.
Днями до редакції зателефонувала наша постійна авторка Іда Балкова, яка теж поділилася своїми думками з цього приводу.
- З 2000-го року я двічі на рік проходжу курс реабілітації і тому добре знаю, як харчуються пацієнти у їдальні. Кажуть, не дуже смачно? Можливо, у порівнянні з домашніми ласощами, це так і є, але ж кухарі лікарні готують з того, що є. І готують доволі пристойно! Я бачила, як люди, яких родичі не можуть відвідувати щодня, просили добавки, а це каже про те, що страви їстівні. Що ж до пропозиції харчуватися в буфеті – то не всім вона по кишені. На мій погляд, їдальня у нашій лікарні – це практично те ж саме, що соціальний хліб для тих, хто цього потребує. Тому не можна її закривати!
|