Овочі на городах дозріли та набралися соків, тож час готувати ароматний та поживний борщ. Скільки коштує традиційний борщовий набір у жовтні – спішимо поділитися з вами.
Сьогодні готуватимемо пісний борщик із баклажаном, який так і пахне останніми теплими осінніми днями, дарує заряд бадьорості та зміцнює імунітет. Якщо раптом захочеться урізноманітнити звичний рецепт класичної першої страви, можна скористатися дещо відмінною схемою приготування.
Наприклад, додати баклажан, який на ринку коштує 10 грн./кг, а ось 2 штучки середнього розміру, що необхідні за рецептом, обійшлися у 5,40 грн. Їх очищуємо, ріжемо кубиками, солимо і залишаємо на півгодинки.
Для зажарки беремо по одній штуці овочів: цибулі (6 грн./кг), моркви (8 грн./кг), буряку (8 грн./кг) – за набірчик 4,40 грн. Нарізаємо та обсмажуємо на рослинній олії спочатку цибулю з морквою, далі додаємо віджаті баклажани, потім буряк, посипаємо сіллю, цукром, перцем – за смаком.
5 помідорів (10 грн./кг) без шкірки перемелюємо на м’ясорубці чи блендером. Цю томатну масу, яка обійшлася нам у 5 грн., додаємо до зажарки, сюди ж кладемо одну червонобоку болгарську перчинку (13 грн./кг) – 2,90 грн., перемішуємо і готуємо 5 хвилин.
Заливаємо трьома літрами води 5 нарізаних кубиками картоплин (14,5 грн/кг), які затягнули на 600 г і обійшлися у 8,70 грн., доводимо до кипіння і додаємо 250 г білокачанної капусти (8 грн./кг) – 2 грн. за необхідну кількість. Складаємо усі інгредієнти і знову доводимо до кипіння, додаємо 3-4 зубчика часника.
Пісний, але дуже ситний борщ з баклажаном виявився не лише смачним, а й дуже дешевим, адже овочевий набір обійшовся у 28 гривень 40 копійок.
Орися ЛАДАТКО.
|