Борщ зі свинячими легенями – це бюджетний варіант першої страви з м’ясним субпродуктом.
На чотири порції нарізаємо 250 г промитих свинячих легенів (6-8 грн.), обов’язково вирізаючи судини, трубочки, інші ущільнення. Занурюємо в каструлю, заливаємо гарячою водою, і відварюємо 25 хвилин.
Субпродукт виділяє багато піни, тому її слід постійно збирати. Бульйон, в якому варилися легені, треба вилити геть, оскільки він стає брудним і темним.
Натріть очищені і промиті буряк та моркву (3-4 грн.) на крупній тертці. Разом з дрібно нарізаною цибулиною (1-2 грн.) обсмажуємо на 30 мл олії (близько гривні). Три картоплини (5-6 грн.) нарізаємо великими кубиками, заливаємо водою разом з засмажкою, додаємо лавровий лист, сіль, цукор – за смаком і відварюємо на середньому вогні близько 10-15 хвилин.
Відварені раніше легені нарізаємо дрібними шматочками і додаємо разом з 300 г нашаткованої капусти (2 грн.) у каструлю з овочами. Готуємо борщик з легенями приблизно 5 хвилин і додаємо зелень за смаком, роздавлені кілька зубчиків часнику, томат, пасту чи заправку для борщу (ще близько 5-ти грн.). Томімо ще 1-2 хвилини і вимикаємо вогонь, даючи борщу настоятися щонайменше 5 хвилин.
Розливаємо приготований борщик з легенями, який обходиться менше 30-ти гривень за 4 порції, додаємо сметану, подаємо пампушки і смакуємо традиційну улюблену українську страву за черговим рецептом, яким спішимо поділитися з вами.
Орися ЛАДАТКО.
|