Інтернет-версія газети Берег Надій

Форма входу

Логін:
Пароль:

Категорії розділу

Новини міста
Регіональні новини
В Україні
Політика
Актуально
Проблема
Погляд
Спорт
Здоров’я
Зворотній зв’язок
Кримінал
Фотофакт

Пошук

Статистика

Каталог статей

Головна » Статті » Здоров’я

Борщик з карасиками –  7 гривень за порцію

Традиційний український борщ, зазвичай, готується на м’ясному бульйоні, а як щодо першої страви, звареної на грибному відварі з додаванням квасолі та смажених карасів? Пропонуючи для одних новий, для інших вже цілком звичний, рецепт цього рибного борщу, заразом підрахували його вартість в розрізі актуальних цін.
Щоби приготувати борщ якнайшвидше, подбайте заздалегідь про замочування у 250 мл води на ніч білої квасолі, якої знадобиться 150 г (60 грн./кг.) – 9 грн. Можна придбати консервовану та використати лише півбанки, що обійдеться у 12-15 грн. за таку кількість.
Відварюємо квасолю в одному літрі води на помірному вогні приблизно годину. 
Заморожені лісові гриби, наприклад 100 г маслюків за 8 грн. (можна замінити іншими), заливаємо водою на кілька годин. Проціджуємо і варимо в сотейнику в півлітрах води на помірному вогні щонайменше 30 хвилин. Гриби дістаємо з бульйону та залишаємо в стороні. 
Два крупних свіжих карасика затягнуть десь на кілограм та коштуватимуть 30 грн. Для економії можна відправити чоловіка на рибалку. 
Підготовуючи карасів, чистимо луску, нутрощі, промиваємо, відрізаємо голови, хвости та плавники. Вздовж тулуба робимо надрізи на відстані не більше 5-ти мм, щоби після обсмаження, дрібні кісточки не відчувалися. Така техніка називається карбонуванням риби. Карасів нарізаємо на шматки по 2-3 см, обвалюємо в борошні та смажимо по 7-10 хвилин з кожного боку. 
П’ять картоплин (10 грн.), морквину, бурячину, цибулину, які коштуватимуть 5-7 грн., 300 грамів білокачанної капусти (2,5 грн.) нарізаємо. Робимо засмажку з додаванням 3-4 столових ложок томат-пасти (близько 5 грн.).
В каструлю вливаємо 2 літри води і додаємо завчасно проціджений грибний відвар. Варимо картоплю 10-15 хвилин та додаємо засмажку, потім гриби та картоплю. Солимо, перчимо, додаємо лавровий лист за смаком та варимо до готовності всіх овочів. Наприкінці кладемо відварену квасолю, в останню чергу – шматочки карасів. Доводимо страву до кипіння, відключаємо і залишаємо настоюватися на 15 хвилин. Перед подачею додаємо зелень за вподобаннями і смаком. 
Оскільки з цих продуктів отримаємо десь 10 порцій смачного та поживного борщу, то за одну вийде щонайменше 7 гривень.

Орися ЛАДАТКО.
 

Категорія: Здоров’я | Додав: admin (22.04.2020)
Переглядів: 102 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Статті

[14.04.2021]
Світлана Назарчук: «Немає синельниківців, васильківців чи межівчан.  Є один великий Синельниківський район»Світлана Назарчук: «Немає синельниківців, васильківців чи межівчан.  Є один великий Синельниківський район»

[14.04.2021]
Гаряче зведенняГаряче зведення

[14.04.2021]
Жителі Варварівки досі чекають на аптекуЖителі Варварівки досі чекають на аптеку

[14.04.2021]
Призначено заступників голови райдержадміністраціїПризначено заступників голови райдержадміністрації

[14.04.2021]
Сміття вивезли

[14.04.2021]
ТарифиТарифи

[14.04.2021]
60 років у космосі60 років у космосі

[14.04.2021]
О«МРІЯ»ний  реваншО«МРІЯ»ний  реванш

[14.04.2021]
Як проходить вакцинаціяЯк проходить вакцинація

[14.04.2021]
Коронавірус на СинельниківщиніКоронавірус на Синельниківщині

[07.04.2021]
Коронавірус на Синельниківщині

[07.04.2021]
Гаряче зведенняГаряче зведення

[07.04.2021]
До восьми років за пів мільйона

[07.04.2021]
В об’єднанні – сила і вигодаВ об’єднанні – сила і вигода

[07.04.2021]
З другої спроби і критичним мінімумомЗ другої спроби і критичним мінімумом

[07.04.2021]
Як я вакцинуваласьЯк я вакцинувалась

[07.04.2021]
До спортшколи прийдуть боксериДо спортшколи прийдуть боксери

[07.04.2021]
Дорога железная…Дорога железная…

[07.04.2021]
За крок від сенсаціїЗа крок від сенсації

[07.04.2021]
З історії Зайцівської школиЗ історії Зайцівської школи

[01.04.2021]
«Колос-1» - чемпіон Синельниківщини«Колос-1» - чемпіон Синельниківщини

[31.03.2021]
У Синельниковому триває вакцинація проти COVID-19

[31.03.2021]
Коли закінчуються канікули в міських школах?Коли закінчуються канікули в міських школах?

[31.03.2021]
Великомихайлівці в очікуванні зв’язку із «зовнішнім світом»

[31.03.2021]
З миром та любов’ю до людейЗ миром та любов’ю до людей

[31.03.2021]
Банкет-хол «Rio-de-Roya» запрошуєБанкет-хол «Rio-de-Roya» запрошує

[31.03.2021]
Почуття гумору – крок до президентстваПочуття гумору – крок до президентства

[31.03.2021]
Кримінальну справу за крадіжки в Райавтодорі відкритоКримінальну справу за крадіжки в Райавтодорі відкрито

[31.03.2021]
Землю знову не дали...Землю знову не дали...

[31.03.2021]
Газ у квітніГаз у квітні

[31.03.2021]
Гаряче зведенняГаряче зведення

[31.03.2021]
Прийшла весна –  прибирання пораПрийшла весна –  прибирання пора

[31.03.2021]
Книга – маяк під час штормуКнига – маяк під час шторму

[24.03.2021]
Призначено керівника прокуратуриПризначено керівника прокуратури

[24.03.2021]
Ремонт дороги біля колишнього поста ДАІРемонт дороги біля колишнього поста ДАІ

[24.03.2021]
28-го березня – стрілки годинника вперед28-го березня – стрілки годинника вперед

[24.03.2021]
У когось безсимптомно, інших – температуритьУ когось безсимптомно, інших – температурить

[24.03.2021]
Що буде з безпритульними тваринамиЩо буде з безпритульними тваринами

[24.03.2021]
Великі робітники маленького містаВеликі робітники маленького міста

[24.03.2021]
ВосьмикласницяВосьмикласниця

[24.03.2021]
Гаряче зведенняГаряче зведення

[24.03.2021]
Знайомство з головою райдержадміністраціїЗнайомство з головою райдержадміністрації

[24.03.2021]
Все починається з під’їздуВсе починається з під’їзду

[24.03.2021]
Пороги є!Пороги є!

[24.03.2021]
Історія повторюєтьсяІсторія повторюється

[24.03.2021]
Ну що б, здавалося, слова…Ну що б, здавалося, слова…

[17.03.2021]
Як записатися на вакцинацію проти COVID-19Як записатися на вакцинацію проти COVID-19

[17.03.2021]
Шкільне ресторанне менюШкільне ресторанне меню

[17.03.2021]
Призначено голову Синельниківської РДАПризначено голову Синельниківської РДА

[17.03.2021]
Умови створені – чекаємо результатУмови створені – чекаємо результат