Інтернет-версія газети Берег Надій

Форма входу

Категорії розділу

Новини міста
Регіональні новини
В Україні
Політика
Актуально
Проблема
Погляд
Спорт
Здоров’я
Зворотній зв’язок
Кримінал
Фотофакт

Пошук

Статистика

Каталог статей

Головна » Статті » Здоров’я

Борщик з карасиками –  7 гривень за порцію

Традиційний український борщ, зазвичай, готується на м’ясному бульйоні, а як щодо першої страви, звареної на грибному відварі з додаванням квасолі та смажених карасів? Пропонуючи для одних новий, для інших вже цілком звичний, рецепт цього рибного борщу, заразом підрахували його вартість в розрізі актуальних цін.
Щоби приготувати борщ якнайшвидше, подбайте заздалегідь про замочування у 250 мл води на ніч білої квасолі, якої знадобиться 150 г (60 грн./кг.) – 9 грн. Можна придбати консервовану та використати лише півбанки, що обійдеться у 12-15 грн. за таку кількість.
Відварюємо квасолю в одному літрі води на помірному вогні приблизно годину. 
Заморожені лісові гриби, наприклад 100 г маслюків за 8 грн. (можна замінити іншими), заливаємо водою на кілька годин. Проціджуємо і варимо в сотейнику в півлітрах води на помірному вогні щонайменше 30 хвилин. Гриби дістаємо з бульйону та залишаємо в стороні. 
Два крупних свіжих карасика затягнуть десь на кілограм та коштуватимуть 30 грн. Для економії можна відправити чоловіка на рибалку. 
Підготовуючи карасів, чистимо луску, нутрощі, промиваємо, відрізаємо голови, хвости та плавники. Вздовж тулуба робимо надрізи на відстані не більше 5-ти мм, щоби після обсмаження, дрібні кісточки не відчувалися. Така техніка називається карбонуванням риби. Карасів нарізаємо на шматки по 2-3 см, обвалюємо в борошні та смажимо по 7-10 хвилин з кожного боку. 
П’ять картоплин (10 грн.), морквину, бурячину, цибулину, які коштуватимуть 5-7 грн., 300 грамів білокачанної капусти (2,5 грн.) нарізаємо. Робимо засмажку з додаванням 3-4 столових ложок томат-пасти (близько 5 грн.).
В каструлю вливаємо 2 літри води і додаємо завчасно проціджений грибний відвар. Варимо картоплю 10-15 хвилин та додаємо засмажку, потім гриби та картоплю. Солимо, перчимо, додаємо лавровий лист за смаком та варимо до готовності всіх овочів. Наприкінці кладемо відварену квасолю, в останню чергу – шматочки карасів. Доводимо страву до кипіння, відключаємо і залишаємо настоюватися на 15 хвилин. Перед подачею додаємо зелень за вподобаннями і смаком. 
Оскільки з цих продуктів отримаємо десь 10 порцій смачного та поживного борщу, то за одну вийде щонайменше 7 гривень.

Орися ЛАДАТКО.
 

Категорія: Здоров’я | Додав: admin (22.04.2020)
Переглядів: 283 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Статті

[07.07.2021]
Футбол, ковзанка, автоголФутбол, ковзанка, автогол

[07.07.2021]
Петро і Павло – учні ХристовіПетро і Павло – учні Христові

[16.06.2021]
Літній відпочинок  маленьких славгородцівЛітній відпочинок  маленьких славгородців

[16.06.2021]
Тиждень в історіїТиждень в історії

[16.06.2021]
Зростають ціни, зарплати і… тарифиЗростають ціни, зарплати і… тарифи

[16.06.2021]
Коронавірус на СинельниківщиніКоронавірус на Синельниківщині

[16.06.2021]
Людина – як дивоЛюдина – як диво

[16.06.2021]
СпортСпорт

[09.06.2021]
Скільки коштуватимуть міські тротуариСкільки коштуватимуть міські тротуари

[09.06.2021]
Тиждень в історіїТиждень в історії

[09.06.2021]
Туалети в парку будуть, коли він стане власністю містаТуалети в парку будуть, коли він стане власністю міста

[09.06.2021]
Коронавірус на СинельниківщиніКоронавірус на Синельниківщині

[09.06.2021]
Новини з громад

[09.06.2021]
Один з тридцятиОдин з тридцяти

[09.06.2021]
Заячий след в историиЗаячий след в истории

[09.06.2021]
СпортСпорт

[09.06.2021]
Розкрадання автодору: розслідування триваєРозкрадання автодору: розслідування триває

[02.06.2021]
Велике будівництво: чи є в ньому місце для малих сіл?Велике будівництво: чи є в ньому місце для малих сіл?

[02.06.2021]
Течу в колодязі ліквідує «Дніпро-Західний Донбас»Течу в колодязі ліквідує «Дніпро-Західний Донбас»

[02.06.2021]
Урочисті лінійкиУрочисті лінійки

[02.06.2021]
Утримання дітей в садках стає дорожчимУтримання дітей в садках стає дорожчим

[02.06.2021]
Минулий тиждень в історіїМинулий тиждень в історії

[02.06.2021]
Коронавірус на СинельниківщиніКоронавірус на Синельниківщині

[02.06.2021]
Заячий след в историиЗаячий след в истории

[02.06.2021]
Старість вдома не застане

[02.06.2021]
Напишу віршовану картинуНапишу віршовану картину

[02.06.2021]
Цікава несподіванка під кінець рокуЦікава несподіванка під кінець року

[02.06.2021]
СпортСпорт

[26.05.2021]
ПОЛКОВОЙ СТАРШИНА РУДЬПОЛКОВОЙ СТАРШИНА РУДЬ

[26.05.2021]
ПОЛКОВОЙ СТАРШИНА РУДЬПОЛКОВОЙ СТАРШИНА РУДЬ

[26.05.2021]
Життя наче на сповідіЖиття наче на сповіді

[26.05.2021]
Призначено заступника голови райдержадмiнiстрацiїПризначено заступника голови райдержадмiнiстрацiї

[26.05.2021]
Купальний сезон на старті: на Синельниківщині пляжів немаєКупальний сезон на старті: на Синельниківщині пляжів немає

[26.05.2021]
Нові правила призначення субсидії  з травня 2021 року: кому треба подавати заяву

[26.05.2021]
Увага: виліт  яблуневої плодожерки!Увага: виліт  яблуневої плодожерки!

[26.05.2021]
ЖЕКи підвищують вартість своїх послугЖЕКи підвищують вартість своїх послуг

[26.05.2021]
Занапащена доля Синельниківського райавтодоруЗанапащена доля Синельниківського райавтодору

[26.05.2021]
У півфіналі Кубку Перемоги

[26.05.2021]
Вогнеборці ліквідували пожежу  у житловому будинкуВогнеборці ліквідували пожежу  у житловому будинку

[26.05.2021]
У розмаїтті барв та творчостіУ розмаїтті барв та творчості

[26.05.2021]
У протистоянні коронавірусуУ протистоянні коронавірусу

[19.05.2021]
Пенсії працюючим пенсіонерам перерахують у червні

[19.05.2021]
СпортСпорт

[19.05.2021]
Як все булоЯк все було

[19.05.2021]
Нове  – завжди цікавоНове  – завжди цікаво

[19.05.2021]
Коронавірус на СинельниківщиніКоронавірус на Синельниківщині

[12.05.2021]
На честь героївНа честь героїв

[12.05.2021]
Кубок пам’яті Віктора МаксимоваКубок пам’яті Віктора Максимова

[12.05.2021]
З повагою й вдячністюЗ повагою й вдячністю

[12.05.2021]
То був могутній талантТо був могутній талант