Нещодавно маленькі козачата 2-А класу ЗОШ №1, подорожуючи рідним краєм, поринули у цікавий світ професій. А саме побували на кондитерській фабриці «Міленіум» м. Дніпра. Діти дізналися про історію виникнення та технологію виготовлення шоколаду, а також змогли на власні очі побачити сам процес народження улюблених солодощів. Спостерігали, як на фабриці витримуються всі температури і тимчасові інтервали, що робить шоколад справжнім солодким шедевром.
А ось нові слова, які поповнили словниковий запас учнів: какао-боби, підсмажування, конширування, пористий, кристалізація, сухе молоко, родзинки, горіхи, цукати, інгредієнти. А інтерв’ю зі справжнім чарівником «шоколатьє» настільки зацікавило дітлахів, що дехто із впевненістю заявив, що бачить свою майбутню професію, пов’язану саме з виготовленням шоколаду. По завершенню екскурсанти мали змогу продегустувати смаколики, якими щедро пригощали працівники цього підприємства.
Алла СУХОРУКОВА, класний керівник 2-А класу.
|