У післясвяткові дні завжди хочеться попоїсти чогось гаряченького та легенького, при цьому, щоби страва залишалась незвичайною та смачною. Ось і ми вирішили урізноманітнити меню – пісним борщиком з чорносливом. І, як завжди, порахували, скільки грошенят треба викласти господарці за традиційну страву української кухні.
Отож, 300 г очищеної та нарізаної соломкою картоплі (2-3 шт., – 3,6 гривень) заливаємо 2,5 літрами окропу та варимо до готовності. Поки готується картопля, 200 г чорносливу (12 грн.) відварюємо окремо близько 45 хвилин на невеликому вогні. Якщо він кислий, можна додати трохи цукру в воду.
Бурячину вагою 200 г (1,8 грн.) попередньо запікаємо у духовці, потім натираємо на терці і смажимо протягом 2-х хвилин на олії разом з натертою сирою морквиною (90 коп.) та нарізаною цибулиною (1,5 грн.) Додаємо томат за смаком або 2 ст. л. томатної пасти (5 грн.) та пасеруємо ще кілька хвилин.
Підготовані компоненти борщику та 200 г нашаткованої капусти (1 грн.) складаємо докупи, солимо, перчимо за смаком, доводимо до кипіння та проварюємо разом ще 5-10 хвилин. Для пікантності при подачі страви можна додавати 1 столову ложку мелених волоських горіхів на порцію. Смакуймо разом з нами пісний післясвятковий борщик з чорносливом, який обходиться дуже економно – 25,8 гривень!
Орися ЛАДАТКО.
|