Пропонуємо приготувати червоний борщик з вишнею, яка надає страві легкої кислинки, та волоськими горіхами, що доповнюють смак. Взимку можна використовувати заморожені ягоди, а влітку – свіжі.
Приготування не займе багато часу, всього лише близько 40-ка хвилин, оскільки борщ пісний, тож не передбачає варіння бульйону. Для початку беремо півтора літра води та ставимо на вогонь. Поки вода закипає, дістаємо кісточки з вишень та підготовляємо овочі.
На олії смажимо до прозорості цибулину, далі додаємо по одній нарізаній бурячині та морквині. На всі овочі для засмажки витратимо близько 2-х грн. за актуальними ринковими цінами. Коли овочі будуть майже готові, кладемо 50 г вишні (4,5 грн.), яка в супермаркетах здебільшого продається без кісточки. Волоського горіху 20 г подрібнюємо ножем та додаємо до пательні, потім кілька столових ложок томатної пасти (5 грн.).
Дрібно нарізаних 3-4 картоплини (4,5 грн.) викладаємо у киплячу воду та варимо 10 хвилин. 250 г білокачанної капусти (1,5 грн.) дрібно шаткуємо, додаємо до картоплі та готуємо разом ще 10 хвилин. Всипаємо сюди ж вміст сковорідки, додаємо сіль, перець, лавровий лист до свого смаку та проварюємо кілька хвилин.
Залишаємо вітамінний борщик настоюватись 10-15 хвилин. Перед подачею можна додати часник та кріп, якщо полюбляєте. Краще перша страва, яка обійшлася нам трохи більше 2-х грн. за порцію, смакує з окрайцем чорного хліба.
Орися ЛАДАТКО.
|