Продовжуючи пізнавати незвичні варіації борщу, надибали рецепт чернігівського з кабачком та яблуком. Нині ці овочі та фрукти – сезонні, тож і вартість національної страви, відповідно, невисока і складає усього 60 гривень. На виході – 8 порцій улюбленої страви з цікавими інгредієнтами, що смакують по-особливому.
Почнемо процес з приготування бульйону з 300 г яловичих ребер, що коштуватимуть до 30 грн. за визначену кількість. Їх необхідно залити двома літрами води, додати лавровий лист за бажанням, довести до кипіння, а потім варити близько 1-1,5 години до готовності, знімаючи піну.
По одній цибулині, морквині та бурячині (4-5 грн.) нарізаємо звичним способом і смажимо у сковорідці на олії. Зі свіжих помідорів грамів зо 300 (3-4,5 грн.) натираємо без шкірки на тертці пюре, додаємо до засмажки. Проварюємо 10 хвилин на маленькому вогні до випарювання частини рідини.
Ще 5,5 грн. підуть на придбання 400 г картоплі та 200 г капусти, які також необхідно підготувати до варіння.
З готового бульйону дістаємо реберця, остуджуємо і звільняємо м’ясо від кісток. Бульйон проціджуємо і доводимо до кипіння. У киплячий бульйон додаємо картоплю, потім нашатковану капусту.
З півбанки консервованої квасолі (10 грн.) зливаємо рідину, промиваємо під проточною водою і додаємо в каструлю, туди ж нарізане шматочками м’ясо, вміст сковороди.
Кабачок (2 грн.) і два домашніх яблука кислих сортів (3 грн.) нарізаємо невеликими шматочками і додаємо в каструлю з борщем. Доводимо до кипіння і варимо ще 3-4 хвилини.
Додаємо сіль і чорний мелений перець за смаком, перемішуємо і вимикаємо нагрів. Даємо борщу настоятися 10-15 хвилин.
Борщ виходить насиченим, ароматним і смачним! Ми вже пропонували варіації борщу з баклажаном, з чорносливом, з субпродуктами, з карасиками, зі шпинатом, тож тепер пропонуємо додати до традиційної страви кабачок з яблуком – і скуштувати на смак!
|