Інтернет-версія газети Берег Надій

Форма входу

Логін:
Пароль:

Календар

«  Листопад 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Пошук

Статистика

Головна » 2018 » Листопад » 7 » Свято на Синельниківщині
14:27
Свято на Синельниківщині

Цьогорічний листопад став насиченим на свята і ювілеї. Разом із святкуванням дня працівників сільського господарства Синельниківщина відзначила також 25-річчя конференції з відродження трудонедостатніх сіл і 95-річчя з дня утворення району. З такої чудової нагоди гостинна Луб’янщина запросила всіх охочих розділити радість і всім разом привітати героїв жнив та рідний район.
Не просто столами достатку, а справжніми подвір’ями, сповненими піснею з танцем, добрим гумором, вразили господарі свята луб’янці зі своєю мотобричкою, іларіонівці, які так і зазначили на вході до свого двору: «Тут живе щастя!», а також великомихайлівці (на фото), котрі за довгим-довгим столом не змогли вмістити все, на що такий багатий їхній край та чим бажали почастувати земляків, тому виклали поруч цілі піраміди з фруктів та овочів, горіхів, квітів і навіть консервації! У підсумку у такому ж порядку ці три столи й стали переможцями конкурсу під назвою «Щира родина в віках хлібосольна». 
Але це не означає, що інші старостинські округи були гіршими! Фантазії, гарному смаку, кулінарним здібностям наших синельниківських господинь (і господарів, звісно) просто немає меж. Як і щирості й таланту, з якими вони представляли свої території. Чого тільки не вирізали з овочів – цілі скульптурні композиції! Бачили б ви це розмаїття короваїв, цю кількість вареників, галушок й пампушок, сортів запашних яблук, чули б голоси вільненців, василівців, новоолександрівців, писарівців, дерезуватців, михайлівців, миролюбівців, новогнідців, раївчан, шевченківців, які прославляють рідну землю, пишаються нею…

Демонстрація столів достатку перетворилася на справжні народні гуляння. А тому до того часу, як на сцену підвелися ведучі, щоб розпочати урочисту частину свята, святковий настрій кожному з присутніх вже був створений. Ще більше приємних хвилин додали виступи аматорів: зайцівських «Срібних джерел», місцевої «Луб’яночки», Галини Симон.
За традицією після вітального слова перші особи району голова ради Костянтин Кравченко та в.о. голови РДА Валерій Воробйов провели нагородження тих, хто зробив вагомий внесок у розвиток аграрного сектору району. Так, подяками голови обласної ради нагороджені голова С(Ф)Г «Рой» Володимир Рой, директор ТОВ «Гарант-Агро» Віктор Бібік, директор ТОВ «Нива» Володимир Сулаєв, голова ВСК «Україна» Георгій Колпак. Від керівників Синельниківщини оголошені подяки завідуючій Кислянською амбулаторією Наталії Натсі, директору Дерезуватської школи Андрію Гусарову, директору Раївського НВК Василю Рудницькому, славгородській поетесі Людмилі Дем’яненко, директору Писарівської школи Галині Пасічник, голові ради аграріїв Іларіонівщини Ігорю Шкілю. 
Справжнім сюрпризом для присутніх старшого покоління стала участь у святі тих людей, чиї прізвища в районі і досі згадують з повагою і вдячністю, хто свого часу очолював Синельниківщину. Щирі вітання, спогади, слова вдячності за співпрацю й підтримку, посмішки, обійми – все це було, коли на сцену підводилися Павло Олійник, Олександр Кухар, Володимир Альохін, Олександр Шевченко, Віктор Горб, Володимир Палій, Юрій Мартиненко, Олександр Шабанов. Запросили на сцену також почесних громадян району Лідію Постольник, Валентина Василенка, Івана Кириленка, Павла Данильченка, Миколу Зузика, Анатолія Хорішка, Георгія Колпака, Петра Шевченка, Леоніда Білуху, Зінаїду Грушко-Колінько, Івана Житнікова, Володимира Фоменка, Людмилу Штишенко, Михайла Зінченка, Кіма Бея. Ще четверо почесних  громадян (Павло Олійник, Володимир Альохін, Володимир Рой та Олександр Шевченко) вже й без того стояли на сцені. Добрі слова адресували також колишнім сільським і селищним головам Людмилі Богомол, Юрію Панову, Миколі Цуркіну, Тетяні Андрейчиковій, Зої Павленко, Надії Король, Володимиру Янчуку, Михайлу Мицику, Розалії Купрієнко.
Згадуючи конференцію 1993-го року, попросили приєднатися до керманича Синельниківщини того часу Володимира Альохіна його згуртовану команду однодумців, вірних помічників і партнерів Володимира Роя, Миколу Бугайова, Віктора Худомаку, Людмилу Латиш, Павла Олійника, Володимира Красільніка, Костянтина Штишенка. Назвали й добрим словом звернулися до голів колгоспів, які на той час стояли у керма і на своїх плечах винесли той величезний фронт робіт. Це Георгій Колпак, Микола Зузик, Віктор Кравченко, Іван Зуб, Віктор Свинаренко, Микола Волосянко, Сергій Салов, Василь Сотенко, Василь Боровенський, Юрій Хорошко, Віктор Горб, Петро Гарбуз, Олександр Шевченко, Олександр Городюк, Микола Безштанько, Микола Малюков, Валентин Цупер, Петро Ісаєв. До речі, найменше „пощастило” в ту пору колгоспу «Перемога», який очолював Юрій Хорошко, адже господарство не потрапило до маршруту семінару. Саме через це вже розпочате будівництво газопроводу до центральної садиби Діброви не було реалізоване - за вказівкою тодішнього голови обладміністрації Павла Лазаренка будівельна організація була переведена до  Дерезуватської сільської ради. А Діброва  і по теперішній час залишається без газу…
Також привітали тодішніх керівників комунальних підприємств, які всіляко сприяли розбудові у межах конференції: Олексія Крапивного, Сергія Дрозденка, Олега Нагорного, Юрія Николенка, Інну Сущенко, Івана Екзархова. Не кожен з тих, чиї прізвища пролунали, підводився на сцену (хтось не приїхав через стан здоров’я, комусь завадили справи), але кожному з них Синельниківщина вдячна.
- Людина, яка сіє просо, думає на рік наперед, саджає сад – на десятиріччя, а ті, хто займається будівництвом – дивиться наперед на сторіччя. І коли в 93-му році команда, очолювана Володимиром Альохіним, взялася за справу відродження села, ніхто не очікував таких фантастичних результатів, кожен з яких тоді стартував від цифри 100: понад сто кілометрів доріг, газопроводів, водопроводів, 373 будинки… Усі керівники тоді вклали душу в цю справу, - зазначив депутат обл-ради Володимир Рой.
Окремо привітали численну армію аграріїв, якими славиться наш район. Спочатку вклонилися тим, хто сьогодні вже є корифеєм галузі, її ветераном. Це Павло Данильченко, Володимир Риженко, Олександр Кухар, Григорій Мельник, Микола Шкарбан, Микола Шевела, Валентин Василенко, Юрій Хорошко, Віктор Пасько, Іван Плисенко, Іван Тарасенко,  Іван Житніков, В’ячеслав Авраменко, Юрій Бабіч. Їх гідними послідовниками є нагороджені подяками голови обласної ради директор ПП «Шератон» Юрій Конжаревич, голова С(Ф)Г «Жулей» Юрій Жулей, доярка ПрАТ «Агро-Союз» Олена Семенова та її колега з С(Ф)Г «Рой» Валентина Ткач. 
Своїми подяками відзначив кращих працівників сільськогосподарської галузі начальник обласного управління АПР. Їх отримали комбайнер ТОВ «Гарант-Агро» Юрій Вайнер, водій цього ж підприємства Руслан Вербицький, комбайнер та механізатор  С(Ф)Г «Анастасія» Олександр Воронов та Руслан Повзик, комбайнер та водій ТОВ «Нива» Віктор Поліщук та Іван Бараненко, агроном та свинарка ВСК «Україна» Олександр Кулаченков та Ольга Танчик, свинарка С(Ф)Г «Рой» Олена Короленко. 
Ось така чудова можливість зустрітися випала людям, які свого часу разом працювали на розбудову району, тим, хто сьогодні дбає про рідну землю, всім разом поспілкуватися, пригоститися смачною і вже легендарною кашею від Василя Бабая, а також побувати на концерті популярних виконавців кавалерів міжнародного ордена Святого Станіслава тріо S-klass та народної артистки України Катерини Бужинської. Під запальні пісні танцювали всі охочі, адже «стоячий партер» це дозволяв, і навіть сама зірка запросила до танцю начальника управління АПР Миколу Малюкова. А на знак вдячності за подарований гарний настрій і тепло душі, за талант і щирість Володимир Рой вручив співачці запашний коровай з чудової пшениці, яку родить синельниківська земля. 
Завершився цей святковий день довгим, гучним і безмежним розмаїттям кольорів у нічному небі, які запалив яскравий феєрверк, а також дискотекою для молодих за віком і за станом душі. 

P.S. Свято відшуміло, а в редакції й досі не змовкають телефони – люди діляться захопленням та просять щиро подякувати за таке чудове дійство керівникам сільгосппідприємств на чолі з депутатом облради Володимиром Роєм, голові Синельниківської райради Костянтину Кравченку, головам громад Юрію Мартиненку, Дмитру Екзархову, начальнику райуправління АПР Миколі Малюкову, головам Писарівської та Дерезуватської сільрад Людмилі Крупській та Тетяні Поздняковій, в.о. старост,  які зробили його можливим. 
Від імені багатьох ветеранів свою вдячність висловив Олександр Кухар. Приємно, що багато дзвінків надійшло й від міських жителів, які приємно вражені таким рівнем організації свята, а Володимир Альохін назвав цей рівень просто київським.
І вкотре доводиться з прикрістю наголошувати, що не відгукнулися на запрошення Роздорська та Зайцівська громади (очільники Сергій Забудько та Володимир Хорішко). Мабуть, перестали відчувати себе синельниківцями. Славгородці були представлені лише своїм головою  Василем Сороковським з невеличкою «групою підтримки». Чого ж тоді варті високі слова про об’єднання України, якщо навіть на рівні району на об’єднання здатні далеко не всі обрані людьми керівники...


Переглядів: 374 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Статті

[07.07.2021]
Футбол, ковзанка, автоголФутбол, ковзанка, автогол

[07.07.2021]
Петро і Павло – учні ХристовіПетро і Павло – учні Христові

[16.06.2021]
Літній відпочинок  маленьких славгородцівЛітній відпочинок  маленьких славгородців

[16.06.2021]
Тиждень в історіїТиждень в історії

[16.06.2021]
Зростають ціни, зарплати і… тарифиЗростають ціни, зарплати і… тарифи

[16.06.2021]
Коронавірус на СинельниківщиніКоронавірус на Синельниківщині

[16.06.2021]
Людина – як дивоЛюдина – як диво

[16.06.2021]
СпортСпорт

[09.06.2021]
Скільки коштуватимуть міські тротуариСкільки коштуватимуть міські тротуари

[09.06.2021]
Тиждень в історіїТиждень в історії

[09.06.2021]
Туалети в парку будуть, коли він стане власністю містаТуалети в парку будуть, коли він стане власністю міста

[09.06.2021]
Коронавірус на СинельниківщиніКоронавірус на Синельниківщині

[09.06.2021]
Новини з громад

[09.06.2021]
Один з тридцятиОдин з тридцяти

[09.06.2021]
Заячий след в историиЗаячий след в истории

[09.06.2021]
СпортСпорт

[09.06.2021]
Розкрадання автодору: розслідування триваєРозкрадання автодору: розслідування триває

[02.06.2021]
Велике будівництво: чи є в ньому місце для малих сіл?Велике будівництво: чи є в ньому місце для малих сіл?

[02.06.2021]
Течу в колодязі ліквідує «Дніпро-Західний Донбас»Течу в колодязі ліквідує «Дніпро-Західний Донбас»

[02.06.2021]
Урочисті лінійкиУрочисті лінійки

[02.06.2021]
Утримання дітей в садках стає дорожчимУтримання дітей в садках стає дорожчим

[02.06.2021]
Минулий тиждень в історіїМинулий тиждень в історії

[02.06.2021]
Коронавірус на СинельниківщиніКоронавірус на Синельниківщині

[02.06.2021]
Заячий след в историиЗаячий след в истории

[02.06.2021]
Старість вдома не застане

[02.06.2021]
Напишу віршовану картинуНапишу віршовану картину

[02.06.2021]
Цікава несподіванка під кінець рокуЦікава несподіванка під кінець року

[02.06.2021]
СпортСпорт

[26.05.2021]
ПОЛКОВОЙ СТАРШИНА РУДЬПОЛКОВОЙ СТАРШИНА РУДЬ

[26.05.2021]
ПОЛКОВОЙ СТАРШИНА РУДЬПОЛКОВОЙ СТАРШИНА РУДЬ

[26.05.2021]
Життя наче на сповідіЖиття наче на сповіді

[26.05.2021]
Призначено заступника голови райдержадмiнiстрацiїПризначено заступника голови райдержадмiнiстрацiї

[26.05.2021]
Купальний сезон на старті: на Синельниківщині пляжів немаєКупальний сезон на старті: на Синельниківщині пляжів немає

[26.05.2021]
Нові правила призначення субсидії  з травня 2021 року: кому треба подавати заяву

[26.05.2021]
Увага: виліт  яблуневої плодожерки!Увага: виліт  яблуневої плодожерки!

[26.05.2021]
ЖЕКи підвищують вартість своїх послугЖЕКи підвищують вартість своїх послуг

[26.05.2021]
Занапащена доля Синельниківського райавтодоруЗанапащена доля Синельниківського райавтодору

[26.05.2021]
У півфіналі Кубку Перемоги

[26.05.2021]
Вогнеборці ліквідували пожежу  у житловому будинкуВогнеборці ліквідували пожежу  у житловому будинку

[26.05.2021]
У розмаїтті барв та творчостіУ розмаїтті барв та творчості

[26.05.2021]
У протистоянні коронавірусуУ протистоянні коронавірусу

[19.05.2021]
Пенсії працюючим пенсіонерам перерахують у червні

[19.05.2021]
СпортСпорт

[19.05.2021]
Як все булоЯк все було

[19.05.2021]
Нове  – завжди цікавоНове  – завжди цікаво

[19.05.2021]
Коронавірус на СинельниківщиніКоронавірус на Синельниківщині

[12.05.2021]
На честь героївНа честь героїв

[12.05.2021]
Кубок пам’яті Віктора МаксимоваКубок пам’яті Віктора Максимова

[12.05.2021]
З повагою й вдячністюЗ повагою й вдячністю

[12.05.2021]
То був могутній талантТо був могутній талант