Інтернет-версія газети Берег Надій

Форма входу

Логін:
Пароль:

Календар

«  Серпень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Пошук

Статистика

Головна » 2019 » Серпень » 28 » Районне свято Дня незалежності у Славгороді
13:35
Районне свято Дня незалежності у Славгороді

24-го серпня у селищі Славгород відгриміло головне державне свято – День незалежності України.


Ініціативу фермерських господарств Славгородщини провести свято підтримали решта сільгоспвиробників та керівники району. А от ОТГ не всі приєдналися до заходу. Та й самим керівництвом Славгородської громади ця звістка спочатку сприйнялася дещо холодно й без ентузіазму, але потім – включилися, згуртувалися, причепурилися та радо приймали всіх, хто завітав на гуляння.

Для гостей свята, які їхали з боку Синельникового, відчуття свята з’явилося ще на межі Гірківського старостату з відремонтованої дороги на майже 1 мільйон гривень, за що дяка керівнику ТОВ «ДВК» Дмитру Гапоненку. На шляху також милували око зразково викошені узбіччя траси, що пролягає вздовж ФГ «За мир» (керівник Микола Зузик). 
Великий внесок в наведенні добробуту на території селища перед відзначанням державного свята зробили працівники славгородських сільгосппідприємств, освітніх установ, арматурного заводу, селищної ради, приватні підприємці, які завзято косили газони, білили бордюри, впорядковували територію, тощо. 
А яке ж українське гуляння без щедрого частування, тому без традиційної національної кухні не обійшлося! Пишні й багаті столи достатків представили вправні господині Славгородської й Раївської територіальних громад, які  продемонстрували не лише кулінарну майстерність, а й багату фантазію у різноманітних витребеньках, та ТОВ «Нива». За столом цього господарства керівник Володимир Сулаєв пригощав чудовим та екологічним козиним сиром власного виробництва. Настільки смачним виявися делікатес, що люди готові були його тут же купувати і цікавилися, де його можна придбати. Вабила ароматами знаменита польова  каша від Василя Бабая, яка вже стала символом народних святкувань.
У світ унікальної самобутньої культури наших славних предків поринали разом з січовими козаками з фольклорно-етнографічного кінного театру «Запорозькі козаки», які приїхали на районне свято з самої Хортиці. Січовики демонстрували твердий характер, непереможний дух, завзяття та тонке почуття гумору й дотепність, які притаманні українському народу. Найсміливіші з гостей брали участь у козацьких випробуваннях на спритність, а ще – куштували медовуху. Маленькі ж мешканці району також відчули себе юними козачатами, навчаючись володіти козацькою зброєю. 
Урочиста частина заходу розпочалася з Гімну України. Вшанували хвилиною мовчання пам’ять про загиблих захисників України всіх поколінь, серед яких і загиблі в АТО воїни-земляки: Анатолій Горда, Андрій Ольховський, Олег Макаров, Максим Єфімчук, Володимир Боган, Олександр Овчаренко, В’ячеслав Красько, Максим Лащенко, Артем Лащенко, Віктор Максимов, Віктор Грабар та Володимир Любчик, який не дожив до цих днів. Сім’ям загиблих воїнів військовий комісар Євген Шкнай вручив відзнаки Президента України. Отримали їх також учасники АТО – Антон Усов, В’ячеслав Мірза, Андрій Нечаєв, Олег Орлик, Максим Маковецький, Олександр Самойленко, Ігор Калашніков.
За традицією, гостей заходу вітали голова райради Костянтин Кравченко, в. о. голови райдержадміністрації Валерій Воробйов та голова Славгородської селради Василь Сороковський. Поздоровляючи із загальнодержавним святом, вони відзначили подяками найактивніших громадян району, серед яких і рядові спеціалісти, і керівники, і агровиробники. Так, нагороди отримали Наталія Фещенко, Оксана Кулініч, Дмитро Гапоненко, Тетяна Рубініна, Юрій Конжеревич, Ліна Бохан, Олександр Пятецький, Валентина Глушко, Володимир Сулаєв, Микола Зузик, Неля Головіна, Ольга Гендерова, Тетяна Жакун, Олександр Фостаченко, Володимир Андрейчиков, Наталія Гусак, Олена Лобань, Валерій Аракелян, Олексій Бондар, Олександр Агренін, Олександр Головченко та Андрій Мельник.

І дорослі, і маленькі українці, залежно від віку, знайшли собі на святі розваги до душі: стріляли у тирі, поринали у віртуальну реальність за допомогою спеціального шолома та комп’ютерних систем, стрибали на батутах, їздили на дитячих електромобілях, ловили рибку у басейнах, розмальовували аквагримом личка. 
До того ж, на дітвору чекали тематичні майстер-класи, в яких вони демонстрували свої творчі та спортивні здібності. Так, наприклад, маленькі футболісти тренувалися на міні-футбольному полі разом з молодим тренером, нашим земляком – Дмитром Абрамовим. А ось аніматори у ролях улюблених героїв сучасної дітлашні – феї Дінь-Дінь, ляльки Лол, Мінні Маус та супер-героя Спайдермена згуртовували дітлахів у рухливих іграх. 
Потужною енергетикою заряджали зі сцени талановиті зірки Раївської та Славгородської громад: танцювальні колективи «Восторг», «Едельвейс», «Зіроньки», «Веселка», вокальні гурти «МІКС», «Сяйво», «Крок», вокалісти Дарина Митюк, Анастасія Ненашева, Каріна Червякова та Галина Симон, Аліна Макаркіна, Діана Чуєва, Олександр Бутрик,  Карина Бєляєва, Світлана Бондаревська, творчий колектив «Луб’яночка» та вокальний квартет «Любава», який в цьому році відзначає 15-річний ювілей творчості. 
Захопив аудиторію також перегляд двох чудових коротеньких фільмів про колорит сільського життя від кіностудії «Аматор» під творчим керівництвом Сергія Суліми. Розігрівали публіку перед виступом гурту «Скрябін» віртуозна саксофоністка Віталіна Панащенко, володарка колоритного голосу Аліна Лазарєва та  переможниця багатьох вокальних конкурсів Валерія Ніколенко. А провела святковий захід чарівна ведуча Раївського центру культури та дозвілля Галина Симон.
Нічну сцену запалювали запрошені артисти. Танцівниці з шоу-балету «Каданс» порадували глядачів енергійними та сучасними хореографічними постановками. Гурт «Скрябін», який продовжує концертну діяльність після трагічної загибелі лідера Андрія Кузьменка, подарував гостям виступ з живим звуком. Глядачі підхоплювали і співали разом з ними такі знайомі й улюблені пісні добряка-оптиміста Кузьми. Насамкінець виступу столичних артистів над головами присутніх гучно прогримів й розсипався міріадами дивовижних зірок святковий феєрверк.
Черговий сплеск емоцій вибухнув під час виступу артистів фаєр-шоу, які показали  справжнє вогняне театральне дійство. Неможливо було відірвати погляд від майстерно виконаних трюків підкорювачів стихії вогню. 
А ще нічне небо над Славгородом запалили інші неймовірної краси промені – лазерні. Лазермен найбільше підкорив серця маленьких глядачів, які плескали та щиро раділи виступу дивного чоловічка, який світився.  
Рясним дощем посипалися на учасників свята паперові й золоті конфеті під час запальної дискотеки у супроводі професійних ді-джея, який задавав ритм танцполу, та дівчаток-піджейок, які створювали танцювальний настрій. 
Увесь цей феєрверк яскравих шоу та виступів зіркових гостей мешканцям Синельниківщини від душі подарували меценати – керівники агропідприємств: Дмитро Гапоненко, Микола Карасьов, Володимир Сулаєв, Віктор Сулаєв, Микола Зузик, Віктор Гринько, Володимир Рой, Георгій Колпак, Андрій Усов, Віктор Бібік, Геннадій Риженко, Володимир Риженко, Леонід Ведмідь, Тетяна Левенець, Володимир Оберемок, Сергій Барбуль, Сергій Саква, Валентин Цупер, Олександр Фостаченко, Микола Чабаненко, В’ячеслав Сердюк, Олександр Суліма, Олександр Прокопенко, Геннадій Тесля, Олександр Лозін, Сергій Головченко, Євген Мельник, Дмитро Гапонець.
Тож без перебільшення людям свято сподобалося, вони відпочили і зарядилися позитивними емоціями та чудовим настроєм. На жаль, на святі жодним чином: ані делегаціями, ані столами достатку, ані виставками майстрів, ані творчими колективами не були представлені Роздорська, Іларіонівська, Зайцівська громади, Писарівська та Дерезуватська сільради. Чи не про те це говорить, що немає спільної програми дій та розвитку в Синельниківському районі? Дійство мало на меті об’єднати людей, бо районна структура все одно лишається. Розділившись на окремі «князівства», ніхто ж не збудував собі окрему лікарню, вокзал чи, може, аеропорт…

Орися ЛАДАТКО.

 

Враженнями діляться:

Валерій ВОРОБЙОВ, в. о. голови райдержадміністрації:
- Оскільки ми були організаторами цього свята, в цілому все пройшло чудово. Не сподобалося лише те, що не взяли участь деякі ОТГ, мабуть, з об’єктивних причин, бо в них були заплановані святкування на своїх територіях. До того ж, вони були пізно поставлені до відома про районне свято, але ми, на жаль, прив’язувались до виконавців, тому переносити не могли. Гадаю, що все ж таки делегації від своїх громад могли би направити. 
На цьому заході були також мої дружина, донька та онучки, які залишилися задоволені від відпочинку та представлених розваг, навіть попри на те, що доводилось постояти в черзі. В цілому ж – свято пройшло так, як ми його бачили, тож я задоволений!

Василь СОРОКОВСЬКИЙ, Славгородський селищний голова:
- Свято пройшло бомбезно – досі голова болить. Людей було настільки багато, що за півтори години в точках продажу шашлику закінчилося смажене м’ясо. Але всього було вдосталь: і столів достатку, і виставок майстрів, і розваг, які тривали до 2-х годин ночі.
В неділю ж після свята вивезли два газона сміття та відходів за активної участі працівників місцевих сільгосппідприємств. Тож я дуже вдячний всім, хто не зостався осторонь, підтримав і допоміг, особливо керівникам Дмитру Гапоненку, Володимиру Сулаєву, Миколі Карасьову, Миколі Зузику, Віктору Гриньку, Юрію Синюрі та депутатам Владиславу Бондарю та Ксенії Агреніній.

Дмитро ГАПОНЕНКО, голова ТОВ «ДВК»:
- Дуже задоволений, що свято пройшло у Славгороді, за що вдячний всім колегам, які підтримували і допомагали. Окреме спасибі керівнику Раївського центру культури та дозвілля Оксані Редько та керівнику кіностудії «Аматор» Сергію Сулімі, без порад, підказок і практичної допомоги яких організувати це свято не вдалося б, бо профінансувати це лише пів діла. 
Багато хто без грошей, особистим трудом, на добровільних засадах відізвався й брався за роботу, а багато хто відхрестився, сказавши, що це зайві клопоти та головний біль. Але ж завдяки тим, хто об’єднався та взяв активну участь, вийшло, як на мене, душевне свято. Можливо, хтось залишився не задоволеним, але ми старалися зробити все якнайкраще.

Шановні читачі, пропонуємо і вам поділитися з нами своїми враженнями від святкового заходу!

 

Переглядів: 386 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Статті

[07.07.2021]
Футбол, ковзанка, автоголФутбол, ковзанка, автогол

[07.07.2021]
Петро і Павло – учні ХристовіПетро і Павло – учні Христові

[16.06.2021]
Літній відпочинок  маленьких славгородцівЛітній відпочинок  маленьких славгородців

[16.06.2021]
Тиждень в історіїТиждень в історії

[16.06.2021]
Зростають ціни, зарплати і… тарифиЗростають ціни, зарплати і… тарифи

[16.06.2021]
Коронавірус на СинельниківщиніКоронавірус на Синельниківщині

[16.06.2021]
Людина – як дивоЛюдина – як диво

[16.06.2021]
СпортСпорт

[09.06.2021]
Скільки коштуватимуть міські тротуариСкільки коштуватимуть міські тротуари

[09.06.2021]
Тиждень в історіїТиждень в історії

[09.06.2021]
Туалети в парку будуть, коли він стане власністю містаТуалети в парку будуть, коли він стане власністю міста

[09.06.2021]
Коронавірус на СинельниківщиніКоронавірус на Синельниківщині

[09.06.2021]
Новини з громад

[09.06.2021]
Один з тридцятиОдин з тридцяти

[09.06.2021]
Заячий след в историиЗаячий след в истории

[09.06.2021]
СпортСпорт

[09.06.2021]
Розкрадання автодору: розслідування триваєРозкрадання автодору: розслідування триває

[02.06.2021]
Велике будівництво: чи є в ньому місце для малих сіл?Велике будівництво: чи є в ньому місце для малих сіл?

[02.06.2021]
Течу в колодязі ліквідує «Дніпро-Західний Донбас»Течу в колодязі ліквідує «Дніпро-Західний Донбас»

[02.06.2021]
Урочисті лінійкиУрочисті лінійки

[02.06.2021]
Утримання дітей в садках стає дорожчимУтримання дітей в садках стає дорожчим

[02.06.2021]
Минулий тиждень в історіїМинулий тиждень в історії

[02.06.2021]
Коронавірус на СинельниківщиніКоронавірус на Синельниківщині

[02.06.2021]
Заячий след в историиЗаячий след в истории

[02.06.2021]
Старість вдома не застане

[02.06.2021]
Напишу віршовану картинуНапишу віршовану картину

[02.06.2021]
Цікава несподіванка під кінець рокуЦікава несподіванка під кінець року

[02.06.2021]
СпортСпорт

[26.05.2021]
ПОЛКОВОЙ СТАРШИНА РУДЬПОЛКОВОЙ СТАРШИНА РУДЬ

[26.05.2021]
ПОЛКОВОЙ СТАРШИНА РУДЬПОЛКОВОЙ СТАРШИНА РУДЬ

[26.05.2021]
Життя наче на сповідіЖиття наче на сповіді

[26.05.2021]
Призначено заступника голови райдержадмiнiстрацiїПризначено заступника голови райдержадмiнiстрацiї

[26.05.2021]
Купальний сезон на старті: на Синельниківщині пляжів немаєКупальний сезон на старті: на Синельниківщині пляжів немає

[26.05.2021]
Нові правила призначення субсидії  з травня 2021 року: кому треба подавати заяву

[26.05.2021]
Увага: виліт  яблуневої плодожерки!Увага: виліт  яблуневої плодожерки!

[26.05.2021]
ЖЕКи підвищують вартість своїх послугЖЕКи підвищують вартість своїх послуг

[26.05.2021]
Занапащена доля Синельниківського райавтодоруЗанапащена доля Синельниківського райавтодору

[26.05.2021]
У півфіналі Кубку Перемоги

[26.05.2021]
Вогнеборці ліквідували пожежу  у житловому будинкуВогнеборці ліквідували пожежу  у житловому будинку

[26.05.2021]
У розмаїтті барв та творчостіУ розмаїтті барв та творчості

[26.05.2021]
У протистоянні коронавірусуУ протистоянні коронавірусу

[19.05.2021]
Пенсії працюючим пенсіонерам перерахують у червні

[19.05.2021]
СпортСпорт

[19.05.2021]
Як все булоЯк все було

[19.05.2021]
Нове  – завжди цікавоНове  – завжди цікаво

[19.05.2021]
Коронавірус на СинельниківщиніКоронавірус на Синельниківщині

[12.05.2021]
На честь героївНа честь героїв

[12.05.2021]
Кубок пам’яті Віктора МаксимоваКубок пам’яті Віктора Максимова

[12.05.2021]
З повагою й вдячністюЗ повагою й вдячністю

[12.05.2021]
То був могутній талантТо був могутній талант