Інтернет-версія газети Берег Надій

Форма входу

Логін:
Пароль:

Календар

«  Вересень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Пошук

Статистика

Головна » 2018 » Вересень » 20 » Декларують всі!
10:56
Декларують всі!

Відтепер враховуються доходи не лише осіб, яким призначається субсидія, але й членів їх сім’ї, навіть якщо ці люди зареєстровані (проживають) за іншою адресою.
З нинішніми вимогами, як кажуть самі урядовці, цей вид допомоги відріже від отримання субсидій кожного третього українця, який до цього часу мав таке право.
Сьогодні на найбільш поширені запитання, які виникають в ході призначення субсидії за новими правилами, відповідає начальник відділу грошових виплат та компенсацій міського управління праці та соціального захисту населення Світлана Бутурлакіна.
- На час звернення за призначенням субсидії дитині виповнилось 18 років, чи будуть враховуватись з жовтня 2018 року доходи її батьків, якщо дитина була неповнолітня у період врахування доходів при призначенні субсидії?
- Враховуються доходи членів домогосподарства, членів сім’ї особи із складу домогосподарства, зазначених у пункті 9 Положення для розрахунку житлової субсидії, які досягли 14-річного віку станом на початок періоду, за який враховуються такі доходи.
Оскільки на початок місяця, з якого призначається житлова субсидія, дитина набула повноліття, доходи і відомості про її батьків, які проживають окремо, не впливають на призначення субсидії.
- Якщо родина користується автомобілем, якому менше п’яти років (2013 року випуску), по генеральному  дорученню, право на субсидію родина втрачає?
- Статті 397 – 398 Цивільного кодексу України визначають, що право володіння виникає на підставі договору з власником або особою, якій майно було передане власником, а також на інших підставах, встановлених законом. Володільцем чужого майна є особа, яка фактично тримає його у себе.
Генеральне доручення на автомобіль (транспортний засіб) - це документ, що видається власником автомобіля іншій особі, яка в результаті отримує такі правомочності: керувати, експлуатувати, володіти, розпоряджатися, проводити реєстрацію тощо. Оскільки у володінні домогосподарства є автомобіль, якому менше 5 років, субсидія не може бути призначена на загальних підставах.
- Як розрахувати п’ятирічний термін випуску автомобіля, якщо технічний паспорт  містить лише рік випуску?
- П’ятирічний термін розраховується з року випуску, вказаного в технічному паспорті. Зокрема, у 2018 році субсидія не призначається на загальних підставах у разі, якщо у власності або володінні особи зі складу домогосподарства (або члена сім’ї особи із складу домогосподарства) є транспортний засіб, датою випуску якого є 2013 рік або один з наступних за ним років.
- Чи матиме право на призначення субсидії сім’я у разі придбання перед зверненням за призначенням субсидії земельної ділянки та житлового будинку за окремими договорами  купівлі - продажу, укладеними в один день (вартість земельної ділянки за договором купівлі-продажу – 20 тис. тис., житлового будинку – 40 тис. грн.)?
- Право на призначення субсидії обмежено у разі здійснення одноразової купівлі, оплати послуг, набуття права власності. Ураховуючи, що у наведеному випадку домогосподарством здійснено дві покупки, і сума кожної з них не перевищує 50 тис. гривень, домогосподарство має право на призначення субсидії на загальних підставах.
- Чи може бути призначена субсидія за рішенням комісії без врахування доходів чоловіка (дружини), якщо він (вона) не зареєстровані у домогосподарстві?
- Таке рішення не застосовується щодо членів сім’ї осіб зі складу домогосподарства у разі, коли їх зареєстроване (фактичне) місце проживання відмінне від адреси домогосподарства.
- Чи можливо призначити субсидію за рішенням комісії без врахування працездатного сина, у якого відсутній дохід, та який зареєстрований, але фактично не проживає у домогосподарстві?
      - Таке рішення не може бути прийняте позитивним щодо тих зареєстрованих членів домогосподарства, у яких (або у членів їх сімей) протягом періоду, за який враховуються доходи (за винятком деяких категорій громадян, визначених абзацами  5-7 підпункту 3 пункту 6 Положення), а саме: були відсутні доходи, або середньомісячний дохід був менший за розмір мінімальної заробітної плати, та / або  не був сплачений ЄСВ у розмірі, не меншому ніж мінімальний, сумарно протягом трьох місяців, і такі особи перебували за кордоном сукупно більше 60 днів протягом періоду, за який враховуються доходи (не включаються дні службового відрядження, лікування або навчання за кордоном, що підтверджується відповідними документами). 
- Як визначити право на отримання житлової субсидії для матері, яка здійснює догляд за дитиною від 3 до 6 років за довідкою ЛКК?
- Якщо така особа протягом періоду, за який враховуються доходи, не має доходів, або має дохід менший за мінімальну заробітну плату, або не сплачує єдиний соціальний внесок, права на призначення субсидії на загальних підставах вона не має. 
- Чи мають право на призначення субсидії фізичні особи-підприємці на загальній системі оподаткування, які не мають доходів у період, за який враховуються доходи, через те, що звітують про доходи один раз на календарний рік?
- Якщо така особа протягом періоду, за який враховуються доходи, має дохід менший за мінімальну заробітну плату, та  не сплачує єдиний соціальний внесок, права на призначення субсидії на загальних підставах вона не має. 
- Чи мають право на субсидію особи, які зареєстровані в районних центрах зайнятості, як такі, що шукають роботу і не мають виплат та не навчаються в центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості? Який розмір доходу буде враховуватися?
- Якщо така особа протягом періоду, за який враховуються доходи, має дохід менший за мінімальну заробітну плату, та/або не сплачує єдиний соціальний внесок, права на призначення субсидії на загальних підставах вона не має. 
- Якщо у складі домогосподарства (або серед членів сім’ї особи зі складу домогосподарства) є непрацююча працездатна особа, яка перед днем звернення за призначенням субсидії сплатила ЄСВ в мінімальному розмірі за три місяці, чи можна призначити субсидію і в якому розмірі врахувати доходи?
- Право домогосподарства на призначення субсидії у даному випадку має розглядатися комісією. Середньомісячний дохід такої особи обчислюється на рівні трьох прожиткових мінімумів.
- Чи має право на призначення субсидії  на загальних підставах особа, у якої зарплата більша від  мінімальної, а організацією, в якій працює дана особа, не сплачено нарахований  ЄСВ за період, за який враховуються доходи?
- Субсидія може бути призначена на загальних підставах за умови документального підтвердження з Пенсійного фонду України, що зазначена організація має заборгованість зі сплати ЄСВ.
- Чи можна призначити субсидію працездатній особі при відсутніх доходах у базах даних та одночасному перебуванні за кордоном більше 60 днів, але особа при зверненні за субсидією декларує дохід, не менший за мінімальну  зарплату, у випадках, коли не сплачено ЄСВ?
- Ураховуючи те, що зазначена особа не сплачувала ЄСВ протягом періоду, за який враховуються доходи, їй не може бути призначена житлова субсидія на загальних підставах. Разом з тим, якщо перебування за кордоном не було пов’язане з відрядженням, лікуванням, навчанням, їй не може бути призначена субсидія і за рішенням комісії.
- У складі домогосподарства є: пенсіонер за віком,  одержує лише пенсію; або пенсіонер працездатного віку, який одержує військову пенсію або пенсію за    вислугу років; або пенсіонер по інвалідності, який за даними ПФУ отримує пенсію, але перебуває за кордоном більше 60 днів. Чи має право це домогосподарство на субсидію на загальних підставах?
- Оскільки у наведених в запитанні прикладах особи отримують пенсію, субсидія таким домогосподарствам призначається на загальних підставах. Перебування таких осіб за кордоном терміном більше 60 днів не впливає на їх право на призначення субсидії.
- Чи можна призначити субсидію домогосподарству, у складі якого є особа, яка перебуває за кордоном більше 60 днів, проте декларує доходи та сплачує необхідні внески до ДФС?
- Якщо особа в період, за який враховуються доходи, мала середньомісячний дохід, більший за мінімальну заробітну плату, і сплачувала ЄСВ у розмірі, не меншому ніж мінімальний, сумарно протягом трьох місяців у цей період, субсидія може бути призначена на загальних підставах. У такому випадку перебування такої особи за кордоном терміном більше 60 днів не впливає на  право домогосподарства на призначення субсидії.
- Чи вважається особа, яка фактично проживає на окупованій території, такою, що перебуває за кордоном? Якщо ні, то яким чином враховувати її доходи, якщо вона там офіційно працює?
- Особа, яка фактично проживає на тимчасово окупованій території, не вважається такою, що перебуває за кордоном. Відповідно до пункту 13 Положення у разі неможливості підтвердити доходи довідкою до декларації додається письмове пояснення із зазначенням їх розміру.
Разом з тим, при розгляді можливості призначення житлової субсидії у наведеному випадку право визначається з урахуванням того, чи сплатила зазначена особа  єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування у розмірі, не меншому ніж мінімальний, сумарно протягом трьох місяців у періоді, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії.

Переглядів: 346 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Статті

[07.07.2021]
Футбол, ковзанка, автоголФутбол, ковзанка, автогол

[07.07.2021]
Петро і Павло – учні ХристовіПетро і Павло – учні Христові

[16.06.2021]
Літній відпочинок  маленьких славгородцівЛітній відпочинок  маленьких славгородців

[16.06.2021]
Тиждень в історіїТиждень в історії

[16.06.2021]
Зростають ціни, зарплати і… тарифиЗростають ціни, зарплати і… тарифи

[16.06.2021]
Коронавірус на СинельниківщиніКоронавірус на Синельниківщині

[16.06.2021]
Людина – як дивоЛюдина – як диво

[16.06.2021]
СпортСпорт

[09.06.2021]
Скільки коштуватимуть міські тротуариСкільки коштуватимуть міські тротуари

[09.06.2021]
Тиждень в історіїТиждень в історії

[09.06.2021]
Туалети в парку будуть, коли він стане власністю містаТуалети в парку будуть, коли він стане власністю міста

[09.06.2021]
Коронавірус на СинельниківщиніКоронавірус на Синельниківщині

[09.06.2021]
Новини з громад

[09.06.2021]
Один з тридцятиОдин з тридцяти

[09.06.2021]
Заячий след в историиЗаячий след в истории

[09.06.2021]
СпортСпорт

[09.06.2021]
Розкрадання автодору: розслідування триваєРозкрадання автодору: розслідування триває

[02.06.2021]
Велике будівництво: чи є в ньому місце для малих сіл?Велике будівництво: чи є в ньому місце для малих сіл?

[02.06.2021]
Течу в колодязі ліквідує «Дніпро-Західний Донбас»Течу в колодязі ліквідує «Дніпро-Західний Донбас»

[02.06.2021]
Урочисті лінійкиУрочисті лінійки

[02.06.2021]
Утримання дітей в садках стає дорожчимУтримання дітей в садках стає дорожчим

[02.06.2021]
Минулий тиждень в історіїМинулий тиждень в історії

[02.06.2021]
Коронавірус на СинельниківщиніКоронавірус на Синельниківщині

[02.06.2021]
Заячий след в историиЗаячий след в истории

[02.06.2021]
Старість вдома не застане

[02.06.2021]
Напишу віршовану картинуНапишу віршовану картину

[02.06.2021]
Цікава несподіванка під кінець рокуЦікава несподіванка під кінець року

[02.06.2021]
СпортСпорт

[26.05.2021]
ПОЛКОВОЙ СТАРШИНА РУДЬПОЛКОВОЙ СТАРШИНА РУДЬ

[26.05.2021]
ПОЛКОВОЙ СТАРШИНА РУДЬПОЛКОВОЙ СТАРШИНА РУДЬ

[26.05.2021]
Життя наче на сповідіЖиття наче на сповіді

[26.05.2021]
Призначено заступника голови райдержадмiнiстрацiїПризначено заступника голови райдержадмiнiстрацiї

[26.05.2021]
Купальний сезон на старті: на Синельниківщині пляжів немаєКупальний сезон на старті: на Синельниківщині пляжів немає

[26.05.2021]
Нові правила призначення субсидії  з травня 2021 року: кому треба подавати заяву

[26.05.2021]
Увага: виліт  яблуневої плодожерки!Увага: виліт  яблуневої плодожерки!

[26.05.2021]
ЖЕКи підвищують вартість своїх послугЖЕКи підвищують вартість своїх послуг

[26.05.2021]
Занапащена доля Синельниківського райавтодоруЗанапащена доля Синельниківського райавтодору

[26.05.2021]
У півфіналі Кубку Перемоги

[26.05.2021]
Вогнеборці ліквідували пожежу  у житловому будинкуВогнеборці ліквідували пожежу  у житловому будинку

[26.05.2021]
У розмаїтті барв та творчостіУ розмаїтті барв та творчості

[26.05.2021]
У протистоянні коронавірусуУ протистоянні коронавірусу

[19.05.2021]
Пенсії працюючим пенсіонерам перерахують у червні

[19.05.2021]
СпортСпорт

[19.05.2021]
Як все булоЯк все було

[19.05.2021]
Нове  – завжди цікавоНове  – завжди цікаво

[19.05.2021]
Коронавірус на СинельниківщиніКоронавірус на Синельниківщині

[12.05.2021]
На честь героївНа честь героїв

[12.05.2021]
Кубок пам’яті Віктора МаксимоваКубок пам’яті Віктора Максимова

[12.05.2021]
З повагою й вдячністюЗ повагою й вдячністю

[12.05.2021]
То був могутній талантТо був могутній талант